NOTA DE L" AUTOR:

L’ AUTOR D’ AQUEST BLOG NO ES FA RESPONSABLE DELS DANYS A LES DIFERENTS SENSIBILITATS QUE PUGUI OCASIONAR LA SEVA LECTURA I AL MATEIX TEMPS RECONEIX LA SEVA CONDICIÓ DE MARGINAT SOCIAL I ES DECLARA LLIURE DE L’ OBEDIENCIA ESCLAVA A LES NORMES DE BON GUST. SI, PER EXCES O PER DEFECTE, NO HE ESTAT SUFICIENTMENT SENSIBLE EN QUALSEVOL SENTIT SEXISTA, RACISTA, CULTURALISTA, NACIONALISTA, REGIONALISTA, ETNOCENTRISTA, FAL.LOCENTRISTA, ETC. O AMB PERSONA FEMENINA, POBLE OPRIMIT, MEDI AMBIENT, CULTURES MINORITARIES, QUALSEVOL ALTRA MENA DE PREJUDICI ENCARA PER BATEJAR, DEMANO DISCULPES. A LA RECERCA DEL DESEMVOLUPAMENT D’ UNA SOCIETAT LLIURE DE PREJUDICIS I PURGADA DE LES INFLUÈNCIES DEL SEU DEFECTUÓS PASSAT CULTURAL HE COMES BEN SEGUR MÉS D’ UN ERROR ".

( Texte inspirat en el llibre: “Contes per a nens i nenes politicament correctes”, de James Finn Garner, traducció de Quim Monzó i Maria Roura, Editorial Quaderns Crema )

The Psycho Hamster .


dimecres, 2 de maig de 2007

TERMINOLOGIA PISOS BARATS

- “Que esperaves per aquest preu ?”
- “Ja, ja, ja....amb el teu pressupost no trobaràs res millor que això !!!”
- “Hi ha moltes persones interessades en aquest pis, ens treuen els pisos de les mans ......!!!”
- “Creu-me, aquest pis es el pis de la teva vida !!!”


No et deixis intimidar pels venedors d’ immobiliàries.....entrenat psicològicament.... He elaborat un glossari o terminologia perquè t’ agafis el tema amb una mica més d’ humor i et sentis emocionalment més preparat. Estudia’t els anuncis, prepara’t les preguntes per telèfon, fes–te una fitxa amb el que diu l’ anunci i pren nota de comentaris desprès de la visita, doncs potser hauràs de veure’n molts. Apuntat el numero de carrer i pis, de vegades et tornen a ensenyar el mateix pis i per diferents agencies. No cal dir-te que els preus son negociables. Jo en vaig veure més de 50 pisos, la majoria al Raval a Barcelona, i no es pot dir que hagi trobat el pis dels meus somnis, sempre hi ha algo que falla i que a la vegada es imprevisible, hi ha molts factors a tenir en compte. Amb tot això no vull animar a ningú a hipotecar-se, llogar, okupar, “viure de gorra”, portar un estil de vida nòmada...., cadascú ha de saber el que més li convé. L’ única observació que et puc fer, es que no et deixis animar pels venedors amb hipoteques excessives, doncs mantenir un ritme de gasto per sobre les teves possibilitats no et permetrà gaudir del present plenament, potser pots canviar altres coses, doncs en depèn de quin casos una hipoteca o un lloguer excessiu es una carrega massa feixuga ......... Pren-t' ho com una viatge antropològic, i amb optimisme sempre i quan la teva situació ho permeti. Hi ha coses pitjors com treure's el carnet de conduir ....
Acceptaré novetats, suggerencies i qualsevol comentari d’ aquesta terminologia .......
Salut, i bona recerca.

MOLTES POSSIBILITATS
A REFORMAR

No pots entrar a viure, probablement està fet pols des de que l’ avi el va deixar. L’ avi no es va gastar un duro, i no li agradava el bricolatge. El wàter es un cuarto d’ un m2., no te bany, probablement l’ hauràs de fer nou. Està tan atrotinat que et tornaràs boig per decidir quina habitació és cada cosa, com decorar-lo i ficar els mobles.
LLEST PER ENTRAR A VIURE
Es pot viure a qualsevol lloc, fins i tot en una cova sense cap tipus de confort, amb una mica d’ imaginació, humilitat i bon gust.
“IDEAL PAREJAS”
No tenen vergonya, que volen dir amb això ? El mes segur es que es tracta d’ un cau microscòpic, es a dir, petit de nassos, però amb un llit..., com s’ estimen molt, no els importa estar tot el dia l' un a sobre de l'altre. La resta ja se sap..., probablement es claustrofòbic, mentre es cuina es pot pixar, el que importa es l’ amor, smoak.
“IDEAL TORTOLITOS”
Ve a ser el cas anterior..., potser es tracta d’ una caseta per a ocells penjada d'un arbre, amb el seu menjador i abeurador, ben ventilada i amb vista a la naturalesa. Només hi falta el mirallet i el columpi. Que idíl·lic !
IDEAL ESTUDIANTS
Pis infecte, no esperis res .... , ni mobles, ni lavabo, sense ascensor, potser es un traster, el cuarto de la portera, o un palomar amb teulada "uralita", també conegut com àtic o "sol todo el dia". Podríem dir que es un cas semblant al “ideal parejas”, només que es suposa que els estudiants poden habitar qualsevol lloc, son una raça especial......
IDEAL INVERSIONISTES
Té un inquilí de renda antiga, okupes,...Quin es el secret ???? En alguns casos, et diuen que “tiene gatos”, podries pensar en l' acústica a l' epoca de cel i reproducció del nostre amic el gat comú, però el més probable es pensar que es tracta d’ un “pis patera” ple d’ immigrants, o qualsevol altre problemàtica legal o judicial.
DIAFAN
Sense envans, només les 4 parets, però tranqui, no crec que vegis als veïns a través les parets, en tot cas pots notar la seva presencia a nivell acústic, si els veus, o notes una presencia, podria estar una qüestió paranormal ..... Probablement ha estat una oficina , taller o magatzem. Potser no té ni bany, ni cuina, ni cap tipus d’ instal·lació adequada. Cèdula d’ habitabilitat ? No facis riure !!
“BOMBONERA”
En realitat podríem dir un “ideal parejas”. Amb bombonera suposo que volen dir que esta tot comprimit i encaixonat, espai súper aprofitat en una caixa qualsevol però adornada amb un llaç preciós i molt maco. Petit de collons..., tant que possiblement hagis d'ajupir el cap en algun lloc de l'habitatge.
“COQUETON”
No hi ha per on agafar-lo, una merda pis, però “parcheado con muy buen gusto”. Val la pena veure’ls perquè et donen idees, i un millor enteniment i domini de l’ espai, i de fet et fan veure la recerca de pis amb més optimisme, com un viatge etnic ......
“DE CAPRICHO”
Causa primera o motiu pel que s’ arriba a la deducció de que et sobren els diners i estàs disposat a malgastar-los, “vamos, que ni lo veas”.
REFORMAT
Haurien de dir, “lavado de cara”, han tirat tàbics a terra, pintat parets, parquet flotant - en algun cas extrem tenen la jeta de vendre’t sintasol adhesiu - sobre terra vell – i acabats barats. Això si, la cuina es de vitroceràmica i el cuarto de bany es nou.
MOLT ACOLLIDOR
Probablement 1 saló-dormitori, i cuina integrada en el lavabo, el top de la funcionalitat, por fregir-te uns ous mentre ets assegut a la tasa del wàter, també pots saltar de la cuina al llit i amb els dits del peu canviar el programa de la llavadora o canviar el canal de la tele.
GRAN LUXE
Probablement, es el cas anterior, però a més de 1 saló-dormitori, te la cuina independent del lavabo. El “no va más”. Es la cova numero 10 que t’ ensenya el teu “amic” de la immobiliària, quan ja et veu desesperat i a punt de perdre l’ autocontrol i cometre un acte d’ extrema violència. Es un pis injecció d’ optimisme i alegria, doncs la recerca continua .......
URGEIX VENDA
Es el pis anterior, només que ja fa dos anys que no l’ han pogut col·locar. “Las prisas son malas consejeras”. Vigileu amb els pisos on no hi hagi opció a concertar visites a una hora habitual o convencional, de vegades el motiu es acústic,..., hi ha un taller, l’ aire condicionat d’ un edifici, baralles matrimonials que mai acaben en parricidi, o el contrari, “el gemecs del clau o polvo del segle” amb simfonia d’ acompanyament de llit coix i somier sense lubricar ..., com per a fer “la ola”...., en general vigileu amb el tema de l’ acústica.
PIS ALEGRE
“Como para saltar de alegria”. Surts de la feina corrent i “escopetejat” per arribar a casa. Ja pots estar fotut de salut, en el paro, la teva dona t’ ha deixat, … però el teu pis es alegre ! Ole !. Que t’ ho expliquin. Potser encara no han tret el paper estampat amb “Heidis” o la sanefa d’ elefantets i jirafetes del quarto de la nena.
SOL TOT EL DIA
Vol dir pis alt, a l’ ultima planta. Si a més es barato vol dir que no hi ha ascensor i que has de pujar escales. En definitiva, que es un “palomar”, fred a l’ hivern i calor “que te torras” a l’ estiu. També alguna que altra gotera. Els coloms també son un problema, doncs acostumen a llevar-se molt aviat....
ASSOLELLAT
MOLT LLUMINÓS

A les cinc de la tarda i fent un esforç, potser entrarà una mica de llum. També pot ser que es interior i te finestres a pati de llums, des d’ on t’ arribaran els flaires i sorolls de les cuines i un munt de converses i discussions dels teus estimats veïns. Per suposat que no té calefacció, aprofita el solet de la tarda per escalfar-te.
TRANQUIL
ZONA VERDA
A 10 MINUTS DEL CENTRE
ZONA RESIDENCIAL

Potser està situat en un carreró de “mala mort”, en un barri conflictiu, o molt allunyat del centre en el “quinto coño”. Et farà por arribar-hi de nit, o en cas contrari les baralles entre putes, macarres, ionquis, camells i “niñatos” t’ amenitzaran les nits. Pot donar-se el cas de que hagis de fer exercici o uns quants kilòmetres per anar a comprar, doncs encara no hi ha equipaments al barri.
FINCA PERFECTE ESTAT
Finca vella que fa goig des del carrer. Possiblement el pis es una “merda” quan es fa tant èmfasi amb la finca. Lo bo del cas es que no t’ hauràs de barallar amb la comunitat de veïns en cas de fer reformes importants.
FINCA REGIA
Finca del segle passat, potser recorda a la casa de Norman Bates – psicosis – o qualsevol altra amb vida pròpia, les parets et vigilen, ….. Realment apassionant, l’ escenari de crims horribles. Ascensor de fusta amb portetes que s’ obrin cap el interior, engranatges que grinyolen. Esglaons de fusta que s’ enfonsen, canonades que gemeguen sons guturals, en resum, una simfonia de sons que no et desvetllaran a les nits. L’ instal·lació de llum de 125 V va i ve quan vol. Probablement la finca està equipada amb portera, que cobra cada més de tota la comunitat, i no acaba de jubilar-se. Veïns molt interessants....., gent rara, maniàtica o excèntrica. La finca probablement amenaça ruïna, segurament data de principis del segle passat, hauràs d’ assistir a reunions periòdiques per tractar d’ obres molt necessàries, doncs mai s’ ha fet res de manteniment, tot just comença ara, hauràs de defensar els teus interessos enfront de Norman Bates, Freddy Krugger, Bela Lugosi, Marylin Manson, Carrie i la mare de la nena de l’ exorcista ....
MOLT ESPAIÓS, TRES HABITACIONS, UNA DOBLE, ....
Possiblement les altres dues son molt petites, ambient claustrofòbic, no hi ha finestres. Si estàs de sort, probablement podràs tirar a terra els tàbics i fer habitacions més grans. Si realment es molt espaiós, podria tractar-se del cas anterior.
CUINA I BANY NOUS
Es l’ equivalent al “reformat”. No esperis la cuina de la Forlady ni les rajoles de Porcelanosa. Si fos així dirien “moderníssim, alt estànding, magnífic, incomparable, acabats de luxe”. Si la cuina i el bany son dels anys 70, has tingut sort.
BANY, CUINA, SALÓ, BALCÓ
Si en un anunci només et diuen allò que es considera que ha de tenir un pis, es que s’ agafa pels pèls.
PIS ESQUER, “PISO CEBO”
Es un pis que no veuràs, a l’ anunci sembla una ganga, una oportunitat, però que el mantenen en “cartell” perquè truquis, concertis visita i tenir les teves dades a l’ ordinador. En alguns casos es perquè queda bé en el catàleg, o per dir “el varem vendre ahir” i crear una histèria, clima o atmosfera de primer dia de rebaixes. El malson acaba de començar..............depèn de com t’ ho agafis.....

¿Vols comentar?

Entrades populars