NOTA DE L" AUTOR:

L’ AUTOR D’ AQUEST BLOG NO ES FA RESPONSABLE DELS DANYS A LES DIFERENTS SENSIBILITATS QUE PUGUI OCASIONAR LA SEVA LECTURA I AL MATEIX TEMPS RECONEIX LA SEVA CONDICIÓ DE MARGINAT SOCIAL I ES DECLARA LLIURE DE L’ OBEDIENCIA ESCLAVA A LES NORMES DE BON GUST. SI, PER EXCES O PER DEFECTE, NO HE ESTAT SUFICIENTMENT SENSIBLE EN QUALSEVOL SENTIT SEXISTA, RACISTA, CULTURALISTA, NACIONALISTA, REGIONALISTA, ETNOCENTRISTA, FAL.LOCENTRISTA, ETC. O AMB PERSONA FEMENINA, POBLE OPRIMIT, MEDI AMBIENT, CULTURES MINORITARIES, QUALSEVOL ALTRA MENA DE PREJUDICI ENCARA PER BATEJAR, DEMANO DISCULPES. A LA RECERCA DEL DESEMVOLUPAMENT D’ UNA SOCIETAT LLIURE DE PREJUDICIS I PURGADA DE LES INFLUÈNCIES DEL SEU DEFECTUÓS PASSAT CULTURAL HE COMES BEN SEGUR MÉS D’ UN ERROR ".

( Texte inspirat en el llibre: “Contes per a nens i nenes politicament correctes”, de James Finn Garner, traducció de Quim Monzó i Maria Roura, Editorial Quaderns Crema )

The Psycho Hamster .


dijous, 3 de juny de 2010

"Garbage Pail Kids", "La Pandilla Basura", "Basuritas"

Quina troballa!!!! Es tracta d’un tresor de gran interès “sociològic”. Una col•lecció de cromos molt especial i d’una gran popularitat als anys 80.... “La Pandilla Basura”, “Basuritas”, ambdues adaptacions de l’ original usa “GARBAGE PAIL KIDS” .

La història de les col•leccions comença entre l'any 1967 i el 1991, quan la firma nord-americana Topps va llançar periòdicament al mercat les “Wacky Packages”, unes targetes que parodiaven els embolcalls dels objectes de moda als Estats Units .

El 1985, durant una d'aquestes sèries “My First Garbage Pail Kids”, un dels dibuixants de la firma, John Pound, va crear una targeta que parodiava a les nines
“Cabbage Patch Kids” (conegudes en España com “Las Muñecas Repollo”), que representaven les típiques “nenes pijes” dels Estats Units. L'èxit va ser tal que ràpidament des de Topps van començar a treballar per a una sèrie exclusiva amb targetes d'aquest estil amb el nom de “Garbagge Pail Kids” ....

Com a trets principals (clicka sobre les imatges per ampliar-les), dir que son col•leccions molt gores, trash, anti-estètiques i sense cap dubte, políticament incorrectes, on cada targeta o cromo és una paròdia acida, macabra, repulsiva i de vegades sádica, d’un nen o nena que està fent alguna guarrada. Dir que els noms dels nens o personatges tenen relació amb la cosa fastigosa, l’acte repugnant o acció sádica que representen. El que fa atractiu aquests impudics i fastigosos cromos, és la sorprenent creativitat en el seu disseny. No tinc més “abjectius”.

Molt recomanable des d’un punt de vista didàctic i evolutiu. La seva acció corrosiva pot transformar el cervell dels teus fills. A base d’estimular els instints més primaris podrás crear uns monstres preparats per sobreviure en aquesta jungla, segur que aportaran el seu gra de sorra en fer aquest món menys habitable i contribuiran activament en el canvi climàtic dirigint el destí del nostre planeta cap al “Harakiri”. Noooooooooo!!!! Eduard Punset escriuria un nou llibre, en un estil carregat de pessimisme: “Agafats de la mà cap a l’extinció” (tema musical de Siniestro Total).

"Pueblos del Mundo Extinguiros...." ( Siniestro Total)A mi en van agafar ja gran, però possiblement alguns pares potser recorden millor aquestes targetes ja que molts d'ells ens van propinar qualsevol sèrie de càstigs perquè mai se'ns ocorregués col•leccionar-les. Addicionalment en molts col•legis es van posar a la tasca de decomissar aquestes obres mestres. Al mateix temps, és d’interès i fa riure, veient-lo en retrospectiva, la sèrie de llegendes urbanes que es van començar a fer córrer per baixar la demanda de les targetes Garbage, principalment per part de les associacions de pares d’alumnes.

Algunes de les llegendes urbanes més populars eren:
- Les targetes contenien droga, específicament LSD.
- Es van reportar casos que diversos nens van matar els seus germans imitant accions representades en algunes d'aquestes col•leccions de targetes.
- L'autor de les targetes Garbage era un boig que les feia des de la presó.
- Les targetes eren satàniques.

La popularitat va ser tan extrema que l'any 87 es va llançar una pelicula en els cinemes (“The Garbage Pail Kids Movie”), aprofitant-se de l’exit.
En ella se'ns presentava a uns quants “garbage” (trets dels cromos) que venien de l'espai exterior en la seva nau (un cubell d'escombraries) i eren els únics que quedaven vius de la seva espècie.
Es feien amics del nen protagonista i amb seus vomíts i mocs cosien roba per les nits, que una adolescent rebel (l'amor platònic del nen) venia com a dissenys seus. No podia faltar per això el xicot gelós de la noia que era el típic bergant dels anys vuitanta i que odiava el protagonista. Com podeu veure, una història sense peus ni cap....

+ info a:
http://undead.comentalo.net/varios/la-pandilla-basura-garbage-pail-kid

Si voleu descarregar-vos aquest impressionant tresor (falten alguns cromos), abans que el proper regim dictatorial pijo-progressista els cremi, premeu l’enllaç a rapidshare, son uns 60mb:
http://rapidshare.com/files/75432542/La_Pandilla_Basura_Per_.rar.html

Descarrega la col•lecció completa "cromo a cromo", no àlbum:
http://rapidshare.com/files/380900743/pandilla_basura.rar

Descarrega col•lecció “Basuritas” a l’hemisferi sud:
http://www.zshare.net/download/544723649fe67074/

Descarrega The “Garbage Pail Kids Full Card Collection”:
http://www.mediafire.com/?zyjimtnykz5

Aqui teniu la col•lecció a la vista, amb la major part si no tota dels cromos per donar una ullada online:
http://www.taringa.net/posts/imagenes/1197684/la-pandilla-basura.html

VIDEO A YOUTUBE:Salut,

2 Comentaris:

xinakudeira ha dit...

mare meva del chorro hermoso¡¡¡ quina troballa¡¡¡¡¡ m'acaba de passar l'enllaç un amic molt friki que tuinc i buf he al.lucinat papnolles jo sola.. ( jo sóc de friki pero ell em guanya) Gracies per els cromos.

The Psycho-Hamster ha dit...

Hola!

Si que va esser una troballa! Jo també vaig al.lucinar quan vaig escriure a google "pandilla basura" i en van començar a sortir imatges.... vaig flipar en colors! Salut, i graciès per comentar.
Psycho-Hamster

Entrades populars