NOTA DE L" AUTOR:

L’ AUTOR D’ AQUEST BLOG NO ES FA RESPONSABLE DELS DANYS A LES DIFERENTS SENSIBILITATS QUE PUGUI OCASIONAR LA SEVA LECTURA I AL MATEIX TEMPS RECONEIX LA SEVA CONDICIÓ DE MARGINAT SOCIAL I ES DECLARA LLIURE DE L’ OBEDIENCIA ESCLAVA A LES NORMES DE BON GUST. SI, PER EXCES O PER DEFECTE, NO HE ESTAT SUFICIENTMENT SENSIBLE EN QUALSEVOL SENTIT SEXISTA, RACISTA, CULTURALISTA, NACIONALISTA, REGIONALISTA, ETNOCENTRISTA, FAL.LOCENTRISTA, ETC. O AMB PERSONA FEMENINA, POBLE OPRIMIT, MEDI AMBIENT, CULTURES MINORITARIES, QUALSEVOL ALTRA MENA DE PREJUDICI ENCARA PER BATEJAR, DEMANO DISCULPES. A LA RECERCA DEL DESEMVOLUPAMENT D’ UNA SOCIETAT LLIURE DE PREJUDICIS I PURGADA DE LES INFLUÈNCIES DEL SEU DEFECTUÓS PASSAT CULTURAL HE COMES BEN SEGUR MÉS D’ UN ERROR ".

( Texte inspirat en el llibre: “Contes per a nens i nenes politicament correctes”, de James Finn Garner, traducció de Quim Monzó i Maria Roura, Editorial Quaderns Crema )

The Psycho Hamster .


dimecres, 23 de març de 2011

Japó: L'estupidesa de l’home és increïble!

L'Alexis m'ha fet arribar aquest vídeo, pertany al film "Dreams" de l'Akira Kurosawa de l'any 1990. Resulta gairebé profètic. El film és una compilació de malsons, una sèrie d'històries curtes, suposadament basades en malsons de diferents èpoques de la seva vida, entre els quals està “El Fujiyama en Roig” en el que una central nuclear pròxima a la muntanya més famosa del Japó explota i porta la desesperació i la mort.

Com a antecedents, cal dir que l'1 de Setembre de 1923 un gran terratrèmol de magnitud 7,8 en l'escala de Richter va destrossar les ciutats de Yokohama, Chiba, Kanagawa Shizouka i Tòquio, deixant un total de més de 100.000 morts i 37.000 desapareguts.

A la capital japonesa, un jove Akira Kurosawa, que llavors contava només amb 13 anys, va caminar entre muntanyes d'enderrocs i cadàvers, acompanyat del seu germà
major Heigo, enfrontant-se al desolador panorama i a les seves pitjors pors. És 67 anys després, ja consagrat com un dels grans directors de cinema del Segle XX, quan va realitzar la pel•lícula "Dreams", a la sisena d'aquestes històries "Mount Fuji in red", explica com una central nuclear AMB SIS REACTORS comença a fondre's fent que milions de japonesos hagin de fugir a través de l'oceà. Àdhuc sent un tema lògic per a un director japonès, tan marcats per la bomba atòmica, una vegada més la realitat supera la ficció.

Cal anotar la tradició japonesa o insistència dels '70 en el cinema de catàstrofes, que il•lustra molt bé l'obsessió de l'Imperi del Sol Naixent per la seva pròpia (auto) destrucció. És obvi que Hiroshima i Nagasaki estan aquí, cimentant el pecat original de l'energia atòmica, però també el fet de ser un poble establert en una zona geogràfica especialment sensible als desastres naturals o, fins i tot, la seva pròpia cultura de la mort, que pot portar a entendre el seppuku no només com una honorable opció individual pel suïcidi, sinó també un fi social i col•lectiu en si mateix.


Teniu un excel•lent article en "El Blog Ausente":
http://absencito.blogspot.com/2011/03/apocalipsis-nuclear.html

Tornant a "Mount Fuji in red", dir que el diàleg té algunes "perles" pel seu caràcter visionari i esgarrifós que et fan pensar en que l'estupidesa de l’home és increïble.

L'home de negre:
- Els sis reactors atòmics, estan explotant un darrere l'altre.
( Hi ha sis reactors en Fukushima Daiichi!!!)

- És el final.
- Que ha succeït? On han anat totes aquelles persones? On han escapat?
- Al fons del mar.

L'home de negre:
- Als dofins també els acabarà atrapant la radioactivitat....
- Els núvols!
- El roig és plutoni-239. 10.000.000th de un gram causa càncer.
- El groc és strontium-90. Penetra al teu interior i causa leucèmia.
- El púrpura és cesium-137 i afecta a la reproducció, causa mutacions. Provoca monstruositats.
- La radioactivitat és invisible. És per això que l'han colorejada.
- L'estupidesa de l’home és increïble!Per veure els subtitols en castellà en aquest enllaç, pero en pitjor qualitat, aquí:
http://www.youtube.com/watch?v=skBhYKT0cQ8


No a la energia nuclear!

Menys! En mans privades!!!Salut,

¿Vols comentar?

Entrades populars