NOTA DE L" AUTOR:

L’ AUTOR D’ AQUEST BLOG NO ES FA RESPONSABLE DELS DANYS A LES DIFERENTS SENSIBILITATS QUE PUGUI OCASIONAR LA SEVA LECTURA I AL MATEIX TEMPS RECONEIX LA SEVA CONDICIÓ DE MARGINAT SOCIAL I ES DECLARA LLIURE DE L’ OBEDIENCIA ESCLAVA A LES NORMES DE BON GUST. SI, PER EXCES O PER DEFECTE, NO HE ESTAT SUFICIENTMENT SENSIBLE EN QUALSEVOL SENTIT SEXISTA, RACISTA, CULTURALISTA, NACIONALISTA, REGIONALISTA, ETNOCENTRISTA, FAL.LOCENTRISTA, ETC. O AMB PERSONA FEMENINA, POBLE OPRIMIT, MEDI AMBIENT, CULTURES MINORITARIES, QUALSEVOL ALTRA MENA DE PREJUDICI ENCARA PER BATEJAR, DEMANO DISCULPES. A LA RECERCA DEL DESEMVOLUPAMENT D’ UNA SOCIETAT LLIURE DE PREJUDICIS I PURGADA DE LES INFLUÈNCIES DEL SEU DEFECTUÓS PASSAT CULTURAL HE COMES BEN SEGUR MÉS D’ UN ERROR ".

( Texte inspirat en el llibre: “Contes per a nens i nenes politicament correctes”, de James Finn Garner, traducció de Quim Monzó i Maria Roura, Editorial Quaderns Crema )

The Psycho Hamster .


divendres, 21 de novembre de 2008

FIGHT CLUB: PELI PER A TEMPS DE CRISIS

Com sembla que estem en temps de crisi ..., sembla que tot s’ enfonsa .... anarquia, caos, destrucció ... aggghhhhh!!! M’ agradaria recomanar-vos una peli: Fight Club.

Es una pel·lícula d’ acció algo nihilista, violenta, àcida, irònica, potser impredictible, doncs en un primera visualització pot semblar que les coses no calcen, però tornada a veure un temps després t’ adones de que tot calça i del contingut filosòfic i de critica social tant necessari avui en dia.
Els principals intèrprets son Brad Pitt (....), Edward Norton ( “American History X”, “El il.lusionista”) i Helena Bonham Carter (“Sweeney Todd”, “Big Fish”). Dirigida per David Fincher ( “Se7en”, “Els set pecats capitals”).

Maldat.
Caos.
Sabó.
Les opinions es divideixen entorn del Fight Club. No obstant això, això fa a la pel·lícula encara més interessant del que ja és per la seva naturalesa: una pel·lícula àcida, aguerrida, irònica i original. Una amalgama d'elements cinematogràfics narrats amb un llenguatge lúdic i sense concessions.
El Club de la Lluita, com diria el personatge de Norton, "representa aquest tipus de llibertat". Un individu sense nom porta una vida rutinària i avorrida. Aquest fill de "Ikea", retrat viu del consumista en el que tots ens hem anat convertint, acaba per ser presa d' un terrible insomni. "Quan tens insomni mai estàs realment adormit... i mai estàs realment despert", diu. "Tot és una còpia, d 'una còpia, d'una còpia...". El Narrador és un home convençut de la idea que l'univers es convertirà en una extensió de les grans i poderoses mans de les corporacions transnacionals. Tot el que vol és dormir. Sense voler-ho, troba l'alliberament que buscava assistint a grups de suport molt diversos: càncer testicular, leucèmia, paràsits, víctimes d'incest... aquí, fingint viure en l'últim grau de l'abandonament i el desnonament, es lliura a la desgràcia aliena i plora, desfent-se dels jous que afecten la seva vida. "Tot era perfecte, i ella... ho va arruïnar tot", afirma el protagonista al referir-se a Marla Singer, una dona que, com ell, és una turista dels grups de suport. Després de conèixer Marla, l'insomni torna. Després, i gairebé al parell d'una aparatosa tragèdia, coneix a Tyler Durden, un venedor de sabons bastant desenfadat amb el qual acaba vivint. Tots dos descobriran alguna cosa interessant després d'un parell de baralles a cops. Alguna cosa que estava davant de tots però ningú ho veia, alguna cosa que tots sentien però del que ningú parlava. "Tots ho tenien a la punta de la llengua, nosaltres només li varem posar un nom: El Club de la Lluita"... Després ve tota la història del caos absolut. Però seria injust entrar en detalls per a aquells que no l'han vist. La pel·lícula segueix, però ningú a l'audiència s'adona de res.

Aquí teniu una Playlist amb 3 videos:


Aquesta excel.lent sinopsi la podeu trobar a una web molt completa sobre “The Fight Club”, molt recomanable i especial:
http://al3xweb.com/fight_club/FightClub.htm

Entre d’ altres trobareu:
Filosofia del Club
Regles
Frases
Curiositats

Fins i tot té una secció de Bombes casolanes ( REALS ????, les de la pel·lícula i el llibre tenen la recepta alterada per temes legals).

Més info a:
http://www.imdb.com/title/tt0137523/
http://www.filmaffinity.com/es/film536945.html

+ Curiositats sobre la peli:
http://tepasmas.com/curiosidades/clubluch

Aquí teniu algunes de les frases de la peli:

La publicitat ens fa desitjar cotxes i vestits, tenim llocs de treball que odiem per comprar merda que no necessitem. Som els fills maleïts de la història, desarrelats i sense objectius. No hem patit una gran guerra, ni una depressió. La nostra guerra és la guerra espiritual, la nostra gran depressió és la nostra vida. Varem créixer amb la televisió que ens va fer creure que algun dia seriem milionaris, famosos del cinema o estrelles del rock, però no ho serem i a poc a poc ens hem anant adonant i estem, molt, molt cabrejats.

Únicament quan es perd tot som lliures per actuar.
—Per favor, Doctor. Estic patint.
—¿Vols veure sofriment? Visita el pavelló de càncer testicular. Això és dolor.

Som els fills indesitjats de Déu, i què? Els nostres pares eren els nostres models de Déu, doncs si els nostres pares ens han fallat, què diu això de Déu?

El que posseeixes acabarà possein-te.

M'has conegut en un moment estrany de la meva vida.

Quan la gent creu que t'estàs morint és quan en veritat t'escolten, enlloc d'estar esperant el seu torn per parlar.

La nostra vida és la nostra gran depressió.

No som el nostre treball. No som el nostre compte corrent. No som el cotxe que tenim. No som el contingut de la nostra cartera. No som els nostres pantalons... Som la merda cantant i dansaire del món.

Perseguim a la gent de qui depenem, preparem els vostres menjars, recollim les vostres escombraries, connectem les vostres trucades telefòniques, conduïm les vostres ambulàncies i us protegim mentre dormiu.... Així que no ens toqueu els collons!

Si et despertessis a una altra hora en un altre lloc....¿et despertaries sent una altra persona?

Has de saber, no témer, .... que algun dia vas a morir, i fins que no entenguis això, ets un inútil.

No ets un bonic i únic floc de neu, ets la mateixa matèria orgànica en descomposició que tota la resta, tots som part de la mateixa pila de fems ...

Sentia ganes de posar-li una bala entre els ulls a qualsevol que es negués a follar per salvar la seva espècie. Volia obrir les vàlvules de descàrrega ràpida de tots els petroliers i omplir de cru totes aquestes maques platges que jo mai vaig conèixer. Volia respirar fum.

La autoperfecció és simple masturbació.

Salut, i no us ho preneu en serio .......

6 Comentaris:

Anònim ha dit...

Jo vaig veure la pel.lícula dues vegades i després em vaig llegir el llibre. Brutal. Tamé em vaig llegir "Cançó de bressol" però tret d'alguns paràgrafs magistrals se'm va fer una mica pesat i repetitiu.

Salut i aupa Osasuna per un dia que guanya, d'aquí a la Champions.

Jaume J ha dit...

Manel, canvio Zatochi i La Leyenda de la Ciudad sin Nombre per fight club... Un dia que la siesta no pugui quedem per l'intercanvi:)))

Per cert he pensat que l'estada de Nadal als alps potser un bon moment per un Dersú Uzala: en tens una còpia ben pirata? de la logística me'n carrego jo.

Bona setmana!

The Psycho-Hamster ha dit...

Hola Iaia!
De vegades hi han llibres una mica durs de llegir .... però amagat en ells pots trobars algúns parrafs lapidaris o frases magistrals .... tot i que darrerament tinc la costum de deixar-los i no els llegeixo. Jo de vegades els marco en llapis, cosa que em valdrà rebre els improperis d' alguns fans col.leccionistes de llibres .... Per casualitat, no serà el teu cas en "Canço de bressol" ....potser el google m' ho troba....
Doncs si ... Osasuna Ok, m' ha fet venir al cap una frikada de clip .... "sigue sigue Sputnik" - grup d' estetica futurista dels anys 80, aqui teniu un video:
http://www.youtube.com/watch?v=pk30a0qsVIk

Tenim possibilitats, nomès es una questió de confiança i que els hi tornin a sortir les coses .... marcar algúns gols.

Bé,
Salut,

The Psycho-Hamster ha dit...

Jaume,

Millor que això, tinc un DVD original de
"Derzu Uzala". Vas veure "Pathfinder, el guia del desfiladero"? Hi ha imatges de l' esqui a Laponia, com s' ho feien amb els esquis i trineus a la neu, i els fiords com a zona o amagar-se dels invasors .....
Salut

Jaume J ha dit...

Perfecte, posa el Dersu a la motxilla. Si, pathfinder la vaig veure (me la vas passar tu)... Areches no és Lapònia però ja buscarem saunes.... ;)

Anònim ha dit...

Ok! Dersu a la motxilla. Buscaré alguna altra, estil comedia, gore ..... o que tal "L 'exorcita" Director's Cut .... 11 minuts + .... no soc capaç de veure-la a casa a la nit amb la llum apagada al llit ...., no tinc collons !!! ... "Has visto lo que ha hecho la puta? de tu hija ....." Tinc moltes ganes de veure-la una altra vegada amb versió del director .....
Salut

Entrades populars