NOTA DE L" AUTOR:

L’ AUTOR D’ AQUEST BLOG NO ES FA RESPONSABLE DELS DANYS A LES DIFERENTS SENSIBILITATS QUE PUGUI OCASIONAR LA SEVA LECTURA I AL MATEIX TEMPS RECONEIX LA SEVA CONDICIÓ DE MARGINAT SOCIAL I ES DECLARA LLIURE DE L’ OBEDIENCIA ESCLAVA A LES NORMES DE BON GUST. SI, PER EXCES O PER DEFECTE, NO HE ESTAT SUFICIENTMENT SENSIBLE EN QUALSEVOL SENTIT SEXISTA, RACISTA, CULTURALISTA, NACIONALISTA, REGIONALISTA, ETNOCENTRISTA, FAL.LOCENTRISTA, ETC. O AMB PERSONA FEMENINA, POBLE OPRIMIT, MEDI AMBIENT, CULTURES MINORITARIES, QUALSEVOL ALTRA MENA DE PREJUDICI ENCARA PER BATEJAR, DEMANO DISCULPES. A LA RECERCA DEL DESEMVOLUPAMENT D’ UNA SOCIETAT LLIURE DE PREJUDICIS I PURGADA DE LES INFLUÈNCIES DEL SEU DEFECTUÓS PASSAT CULTURAL HE COMES BEN SEGUR MÉS D’ UN ERROR ".

( Texte inspirat en el llibre: “Contes per a nens i nenes politicament correctes”, de James Finn Garner, traducció de Quim Monzó i Maria Roura, Editorial Quaderns Crema )

The Psycho Hamster .


dimecres, 29 d’octubre de 2008

LA “CRISIS NINJA”

Com sembla que la crisis serà important i com es un tema que està de moda, no puc deixar-lo de banda. Segons el que es va dient, tot ve com a conseqüència d’ oferir hipoteques a un tipus de clients que no les poden pagar ...... jo personalment, no m’ ho acabo de creure ......

Leopoldo Abadia té un blog – més d’ un milió de visites - i s’ ha fet famós explicant de que va la “crisi ninja” (no income, no job, no assets); és a dir, “els ninjes” son persones sense ingressos fixos, sense ocupació fixa, sense propietats, etc ..... als que un venedor a comissió els ha donat hipoteca per un valor superior al be hipotecat ......

En aquest blog també podeu trobar un diccionari de vocables basics per ajudar-nos a potser “entendre” com funciona l'economia i en particular la “crisis ninja”:

http://leopoldoabadia.blogspot.com/2008/04/crisis-financiera-2007-2008.html

He trobat aquests videos a “youtube”. El primer es de Leopoldo Abadia al programa del Buenafuente i l' altre “The Last Laugh” molt bó i en clau d’ humor.

Leopoldo Abadia en BuenafuenteEn el següent expliquen la crisi – de les hipoteques “subprime” - en clau d’ humor anglès - John Bird y John Fortune - d’ una manera senzilla i practica .... hilarant humor britànic en estat pur. En aquest programa dos típics sexagenaris anglesos, parodien l'entrevista a un broker, que revela la gran irracionalitat que existeix darrere de les decisions dels mercats ..... com es concedia una hipoteca “a un estereotip de negre desocupat no es racisme, es una qüestió d’ estadística - en mànigues de camisa assegut en un porxo d’ una casa que es cau a trossos en un poble petit d’ Alabama, diners perquè la pugui comprar abans de que acabi de caure ...." i de com aquesta “hipoteca basura” s’ empaqueta amb altres, i es venen els paquets sense que a ningú se li pugui ocórrer preguntar que hi ha en els paquets i quan valien les cases ...."

The Last Laugh - Crisis Subprime - Subtitulos CastellanoSi teniu ganes de llegir més, també teniu un article amenitzat amb humor gràfic del Roto i de Forges, on també podeu trobar “Los siete pecados capitalistas” de Nacho Escolar.


Salut,

¿Vols comentar?

Entrades populars