NOTA DE L" AUTOR:

L’ AUTOR D’ AQUEST BLOG NO ES FA RESPONSABLE DELS DANYS A LES DIFERENTS SENSIBILITATS QUE PUGUI OCASIONAR LA SEVA LECTURA I AL MATEIX TEMPS RECONEIX LA SEVA CONDICIÓ DE MARGINAT SOCIAL I ES DECLARA LLIURE DE L’ OBEDIENCIA ESCLAVA A LES NORMES DE BON GUST. SI, PER EXCES O PER DEFECTE, NO HE ESTAT SUFICIENTMENT SENSIBLE EN QUALSEVOL SENTIT SEXISTA, RACISTA, CULTURALISTA, NACIONALISTA, REGIONALISTA, ETNOCENTRISTA, FAL.LOCENTRISTA, ETC. O AMB PERSONA FEMENINA, POBLE OPRIMIT, MEDI AMBIENT, CULTURES MINORITARIES, QUALSEVOL ALTRA MENA DE PREJUDICI ENCARA PER BATEJAR, DEMANO DISCULPES. A LA RECERCA DEL DESEMVOLUPAMENT D’ UNA SOCIETAT LLIURE DE PREJUDICIS I PURGADA DE LES INFLUÈNCIES DEL SEU DEFECTUÓS PASSAT CULTURAL HE COMES BEN SEGUR MÉS D’ UN ERROR ".

( Texte inspirat en el llibre: “Contes per a nens i nenes politicament correctes”, de James Finn Garner, traducció de Quim Monzó i Maria Roura, Editorial Quaderns Crema )

The Psycho Hamster .


dijous, 24 de gener de 2008

ELS PUL.LULANTS DE L' OFICINA DEL S. XXI / TALES OF FUTURE PAST

Acabo de rebre aquest mail d’ un amic, que m’ ha fet sortir de l’ estat letàrgic en que de costum em trobo, copejant el teclat com un ésser viu sense anima... com un zombie, .... les meves neurones atrofiades han rebut tal descarrega, que he començat la recerca d’ informació .....”sooo-ma.....sooo-ma......” i la veritat es que he trobat coses força interessants que us comentaré al final del post ...... L’ estil de A.M. que em recorda a Henry Miller, m’ ha fet pensar en el futur pessimista de “1984” de George Orwell, de la “neolengua” , el “doblepensar” i del “Gran Hermano” que ens vigila a través de les “telepantalles” ...... Escudrinyant ....he arribat als “replicants” de Blade Runner, que tot i que s'assemblen físicament als humans — encara que tenen major agilitat i força física — els manca resposta emocional i d'empatia. Fins que he trobat una web que fa pensar en com ens hem anat imaginant les societats del futur al llarg de la historia ....... Al final del post teniu una excel·lent web de com ens hem imaginat el futur des de principis del segle XX, amb una recopilació d’ imatges força guapes ..... al final del post us explicaré més........


Ara us deixo amb les reflexions de A.M. :

Els pul·lulants de l'oficina del segle XXI

...la situació no pot ser més semblant a un escenari de ciència ficció...

Sí, ja l'havia viscut un entorn així, tal vegada més salvatge fins i tot, però d'això ja fa molts anys.
Els pul·lulants de l'oficina del segle XXI, que ho podríem traslladar uns quants segles més endavant sense problemes d'encaix, passegen alegres, amb certa altivesa i fredor pels passadissos amb la seva tarja verda penjada al coll. Elements del sistema productiu, dels que jo en formo part, si més no en la meva faceta externa, i tot i que encara no de manera interna, sé que no tardaré en quedar absorbit, amb la nineta grabada amb aquestes imatges que ara em sobresalten però que després passaran a ser la normalitat. Per això aprofito per escriure aquestes ratlles, abans no sigui massa tard, i la sensació del que és nou s'esvaeixi per sempre.
La paraula més gruixuda que he sentit ha estat "polvo", però amb una sonoritat pròpia d'un arcaisme més que d'una irreverència. Potser fins i tot el seu sentit no anava més enllà que una relació sexual, potser ni tan sols divertida. Monòtonament grisa, com tot això. El volum és baix, les parets identifiquen l'estatus del individu que contenen i les vestimentes solen anar en línia a les parets on els elements hi habiten.
És el món del futur, de la comunicació buida, de la cadena productiva del més enllà, de la tecnologia com fonament d'una societat que s’empara amb la virtualitat.
Els menjadors ocupats pels robòtics empleats, de somriure programat, que no hipòcrita, són optimitzats i grisos. Fins i tot els guardes que pul·lulen per les afores de l'edifici, ells no sé si amb el distintiu d'orgull de la tarja verda penjada al coll, actuen en sintonia amb el medi que els envolta. Tot és pausat, ordenat, informàtic. Si més no per fora.
Per dins, la gent actua com a qualsevol altre lloc, imagino, amb les seves alegries i les seves misèries. També hi té lloc la salsa rosa, doncs al cap i a la fi malgrat avui sigui un cicloide qualsevol en el més de neptú de la constel·lació Willma, les propietats d'aquells humans que es reproduïen inserint apèndixs erectes en orificis humits després d'un joc de busca-troba i entra-surt es continuen mantenint.
Això sí, les reproduccions aquí son esterilitzades, en sales ingràvides, on els mascles dipositen els seus cigots etiquetant-los digitalment per cercar òvuls també ingràvids en una lluita fora del cos de cadascú i on un algorisme d'optimització basat en avançades tècniques d’intel·ligència artificial triarà segons les necessitats de l'estrat, corporació i unitat social al que pertanyin i en facin falta...

A.M.

A.M. !!!! ...... Segueix així. Que la teva lucidesa càustica i corrosiva il·lumini els nostres cervells, i ens tregui d’ aquesta rutina i adoctrinament en la apatia de pensaments, reflexions i accions a la que ens sotmet el sistema .......

Tales of Future Past, o Contes del Futur Passat

Tales of Future Past recopila diferents visions del futur de les primeres dècades del segle XX i ho compara amb el present actual i el futur passat.
Ho fa des de diversos aspectes ...., urbanisme, tecnologia, vida quotidiana, la casa, la cuina, el menjar, el bany, els transports, la guerra, etc......
Potser tenien un camp imaginatiu més ampli sobre com seria el futur amb l'avanç de la tecnologia i de la ciència, potser era un passat més optimista que el present actual. Potser moltes imatges pertanyen a uns any optimistes - probablement desprès de la IIWW -, on el futur era molt més una certesa que avui dia. Es prometien miracles i meravelles, i molta gent estava convençuda d'això. També és interessant veure com la visió del futur d'una societat en un punt determinat de la seva història és un reflex del seu present, tant en el estètic com en l'ideològic.
Podeu veure la computadora... i un globus terraqüi per connectar-se... ¡¡com el Google Earth!! També podeu veure la “radio power distributor” ..... tot just ara estem experimentant en el camp inhalambric, a veure si d’ una puta vegada engeguem tot el cablejat a prendre pel .........

També es plantejaven el tema de com l' home pot modificar o actuar sobre el clima, des de l' explotació de recursos naturals fins a interactuar amb la meteo .......

Insisteixo. No deixeu de donar una ullada ......

http://davidszondy.com/future/futurepast.htm

Salut,

¿Vols comentar?

Entrades populars