NOTA DE L" AUTOR:

L’ AUTOR D’ AQUEST BLOG NO ES FA RESPONSABLE DELS DANYS A LES DIFERENTS SENSIBILITATS QUE PUGUI OCASIONAR LA SEVA LECTURA I AL MATEIX TEMPS RECONEIX LA SEVA CONDICIÓ DE MARGINAT SOCIAL I ES DECLARA LLIURE DE L’ OBEDIENCIA ESCLAVA A LES NORMES DE BON GUST. SI, PER EXCES O PER DEFECTE, NO HE ESTAT SUFICIENTMENT SENSIBLE EN QUALSEVOL SENTIT SEXISTA, RACISTA, CULTURALISTA, NACIONALISTA, REGIONALISTA, ETNOCENTRISTA, FAL.LOCENTRISTA, ETC. O AMB PERSONA FEMENINA, POBLE OPRIMIT, MEDI AMBIENT, CULTURES MINORITARIES, QUALSEVOL ALTRA MENA DE PREJUDICI ENCARA PER BATEJAR, DEMANO DISCULPES. A LA RECERCA DEL DESEMVOLUPAMENT D’ UNA SOCIETAT LLIURE DE PREJUDICIS I PURGADA DE LES INFLUÈNCIES DEL SEU DEFECTUÓS PASSAT CULTURAL HE COMES BEN SEGUR MÉS D’ UN ERROR ".

( Texte inspirat en el llibre: “Contes per a nens i nenes politicament correctes”, de James Finn Garner, traducció de Quim Monzó i Maria Roura, Editorial Quaderns Crema )

The Psycho Hamster .


dimarts, 18 de desembre de 2007

L’ ALTERNATIVA NOMADA 3

Aquí teniu la tercera entrega d’ “apunts nòmades”, perquè d’ una vegada per totes ens posem en moviment camí d’ Itaca, ....., on sigui....... i deixem de banda els vicis i mals hàbits de la vida sedentària ......

Si voleu llegir els anteriors:
La alternativa nòmada 1:
http://thepsycho-hamstersway.blogspot.com/2007/10/l-alternativa-nomada.html

La alternativa nòmada 2:
http://thepsycho-hamstersway.blogspot.com/2007/10/l-alternativa-nomada-2.html


La alternativa nòmada 3:

En The Descent of Man, Darwin observa que l'impuls migratori d’ algunes aus és més fort que el maternal. La mare abandonarà als seus polls en el niu amb tal de no perdre la seva cita per al llarg vol rumb al sud.

Robert Burton – sedentari i erudit rector d'Oxford – va consagrar moltíssim temps i estudi a demostrar que el viatge no era una maledicció, sinó un remei per a la melancolia, és a dir, per a les depressions que causava la vida sedentària:
Els mateixos cels giren contínuament, el sol s'aixeca i es posa, la lluna creix, les estrelles i els planetes mantenen els seus moviments constants, els vents segueixen removent l'aire, les aigües reflueixen i flueixen, sens dubte per conservar-se, per ensenyar-nos que hem d'estar permanentment en moviment.

O:

Per a aquesta malaltia ( la melancolia) no hi ha res millor que canviar d'aire, que vagabundejar en una i altra direcció, com aquells zalmohens tàrtars que viuen en hordes i que aprofiten l'oportunitat de gaudir de temps, llocs, i estacions. The Anatomy of Melancholy ( Robert Burton)

Una fal·làcia molt difosa és que els homes són els transhumants i les dones són les guardianes del foc i la llar. Per descomptat, això pot ocórrer. Però les dones són, sobretot, les custòdies de la continuïtat: si el foc es desplaça, es desplacen amb ell.
Són les gitanes les qui estimulen als homes perquè segueixin la seva marxa. Així mateix, eren les dones dels indis yaghanes els qui, en les aigües borrascoses del archipielago del cap d'Hornos, mantenien vives les brases en el fons de les seves canoes d'escorça d’ arbre. El pare missioner Martín Gusinde les va comparar amb les “antigues vestals” o amb “inquietes aus de passada que sol eren felices i estaven interiorment serenes quan es trobaven en moviment”.

És inútil demanar-li a un vagabund consell per a la construcció d'una casa. El treball no es completarà mai.
Llibre d'odes xinès.

No existeix la satisfacció plena per a l'home que no viatja. El millor dels homes es converteix en pecador quan viu en companyia d'altres homes. Perquè Indra és l'amic del viatger. Vagabundegeu, doncs!
Aitareya Brahmana

No podeu transcórrer pel camí abans d'haver-vos convertit en el camí mateix.
Gautama Buda

Seguiu la marxa!
Últimes paraules de Jesús als seus deixebles.

Salut,

¿Vols comentar?

Entrades populars