NOTA DE L" AUTOR:

L’ AUTOR D’ AQUEST BLOG NO ES FA RESPONSABLE DELS DANYS A LES DIFERENTS SENSIBILITATS QUE PUGUI OCASIONAR LA SEVA LECTURA I AL MATEIX TEMPS RECONEIX LA SEVA CONDICIÓ DE MARGINAT SOCIAL I ES DECLARA LLIURE DE L’ OBEDIENCIA ESCLAVA A LES NORMES DE BON GUST. SI, PER EXCES O PER DEFECTE, NO HE ESTAT SUFICIENTMENT SENSIBLE EN QUALSEVOL SENTIT SEXISTA, RACISTA, CULTURALISTA, NACIONALISTA, REGIONALISTA, ETNOCENTRISTA, FAL.LOCENTRISTA, ETC. O AMB PERSONA FEMENINA, POBLE OPRIMIT, MEDI AMBIENT, CULTURES MINORITARIES, QUALSEVOL ALTRA MENA DE PREJUDICI ENCARA PER BATEJAR, DEMANO DISCULPES. A LA RECERCA DEL DESEMVOLUPAMENT D’ UNA SOCIETAT LLIURE DE PREJUDICIS I PURGADA DE LES INFLUÈNCIES DEL SEU DEFECTUÓS PASSAT CULTURAL HE COMES BEN SEGUR MÉS D’ UN ERROR ".

( Texte inspirat en el llibre: “Contes per a nens i nenes politicament correctes”, de James Finn Garner, traducció de Quim Monzó i Maria Roura, Editorial Quaderns Crema )

The Psycho Hamster .


dijous, 24 de maig de 2007

DR. HOUSE....TOT UN PERSONATGE !!!

Si estàs cansat de demanar diagnòstics i anar de metges, tens una malaltia de la que ningun metge sap donar-te raons, estàs preocupat perquè tens la “titola” taronja, ets un àvid consumidor de bolses de “ganchitos”, i veus pel·lícules guarres per TV fins altes hores de la nit .....l’ únic que pot solucionar el teu cas i d’ altres més misteriosos es el Dr. House.

Bé ....., la qüestió és que un dia, el Juan va i em diu: “Has de veure Dr. House......és com nosaltres ......”, no vaig poder resistir la curiositat. Desprès d’ un ampli seguiment, em nego a semblar-me al Dr. House. Estic d’ acord que en molts aspectes sintetitza l' humor i caràcter ravalero ......a més d' altres qualitats, però a “ser com ell”...... NO !!!!

La sèrie està ambientada en un hospital universitari de Princetown, on Gregory House dirigeix una unitat especial encarregada de pacients afectats per malalties infeccioses. Amb ell col·laboren una selecte grup d'avantatjats ajudants que l’ admiren i respecten tot i tenir que suportar-lo com a persona. Quan House no esta a l’ Hospital, “van de cul” amb els casos complicats que es presenten, el que fa que House es sàpiga imprescindible i li permet prendre’s tot un seguit de llicencies, com saltar-se les consultes que considera avorrides, maltractar als pacients, jugar a la playstation i escaquejar-se..... House investiga els seus casos amb la minuciositat d'un Sherlock Holmes, en el qual s’ inspira la sèrie. Una llista de concomitàncies donen fe d'aquesta innegable similitud.

Per assolir els seus objectius i solucionar els seus casos, House no dubta a enfrontar-se amb els seus superiors i fins i tot amb l'administradora de l' hospital, la doctora Lisa Cuddy, amb la qual manté una relació de difícil equilibri i afectuosa en el fons. Recolzat i qüestionat a parts iguals pels seus col·legues, House, a més d'apostar per mètodes revolucionaris – es capaç de provocar un coma intencionadament, igual que resetejar un ordinador - no es deixa intimidar ni per la malaltia ni per les limitacions de la ciència. Amb un caràcter bastant aspre i solitari..., evita parlar amb els seus pacients, no vol saber res de les seves històries personals, ell només veu infeccions o malalties i pensa en un diagnòstic com si d'un puzle es tractés. Ell creu fermament que ha de curar les malalties, no als pacients amb els quals s'exhibeix cruel i cínic, de vegades per aconseguir informació, a més de ser brutalment honest quan es tracta de donar un diagnòstic.

House és físicament molt peculiar... potser una mica friki, es atractiu, entrat en la quarantena - com jo -, descuidat, i d' un dissimulat esperit rebel. Li agraden les motos, concretament va sortir amb una Honda CBR1000RR decorada amb els motius de Repsol YPF. La veritat és que va ser “un punt” veure'l muntat en la moto, i més encara veure'l com amb tota la seva ironia present, és capaç d'aparcar la moto en un aparcament de minusvàlids. Va arrossegant una coixesa amb el seu bastó pels passadissos de l' hospital, mentre va “treient a tot el món de les seves caselles”, acabant donant un glop de Vicodin – no li cal aigua -, la seva droga favorita.

House pot semblar de vegades molt borde, arrogant, manipulador, tossut e incapaç de donar la raó als demés, asocial, políticament incorrecte, transgressor, addicte a les drogues ....de frases lapidàries, comentaris àcids sobre la naturalesa humana, racistes i amb una tendència gairebé patològica de menysprear a les dones, ..., en definitiva la “mala llet” elevada a la màxima potència. Tot i això, es estimat i entranyable pels seus companys. També es curiosa la seva rel.lació amb els nens, hi ha “feedback”, molt franca, directa i de respecte mutu, connecta amb ells però a la seva manera, potser telepàticament ..... “se de quin pal vas ....al Dr. House no l’ enganyaràs, no em trauràs res, el chantatge emocional amb mi no et funcionarà”....i ells, com no..., ho pillen, i ho accepten.

Potser el fet que va patir molt en el passat - possiblement víctima d'un distanciament amorós - explica la seva actitud de mantenir als altres a ratlla, amb una cuirassa emocional que no deixa entreveure el més mínim sentiment..... Tot això afegit a la suficiència i seguretat en un mateix exhibida, i el seu caràcter rebel fan que sembli “sexy”. És com si digués “he patit molt i necessito que algú em rescati, i em tregui del pou que és la meva pròpia vida”..... House sap que moltes dones s' enamoren d' homes conflictius en el seu paper de “cuidadores de la humanitat”. “Vamos..., que ....Que Cabró !!!! D’ altra banda tampoc sembla que no es prodigui amb dones en el plà sentimental, de vegades va de putes...., preferint sentir-se protegit sota la seva cuirassa. Una altra hipòtesi, m’ ha fet recordar un dita un tant misògina potser, que diu que “dona, es la fidel companya i amiga que sempre es al teu costat recolzant-te per resoldre tots els enormes problemes que mai haguessis tingut si haguessis seguit solter”...... Tot un personatge que prefereix refugiar-se en la seva solitud i submergir-se en la resolució de diagnòstics complicats com si de un puzle es tractés. ....

Aquí teniu :
“La perla del post”, alguns dels diàlegs més interessants de la sèrie :
http://es.wikiquote.org/wiki/House

Excel·lent web on pots veure gairebé la sinopsi de tots els capítols i alguns vídeos en castellà:
http://pobladores.lycos.es/channels/house/

la web de la sèrie:
http://house.universalchannel.tv/

La fan dimarts a la “cuatro”, molta publicitat, talls de 30 segons + un altre tall important per a cada capítol que pots aprofitar per fer-te una truita, rentar els plats, planchar..... he dit planchar ???...... o les pilles al teu vídeoclub:
http://www.cuatro.com/microsites/house/serie.html

Vídeos a youtube amb “lo millor de House” :Salut,
Alguns dialegs de l’ enllaç anterior:

Foreman: Para tratar pacientes nos hicimos médicos.
House: No, para tratar enfermedades somos médicos. Tratar pacientes es el inconveniente de esta profesión.
******************************************************************
House: "Tiene los senos obstruidos y a juzgar por esos arañazos tiene un gato nuevo"
Paciente: "Era de mi madre. Ha muerto"
House: "¿Y tiene un gato muerto?"
Paciente: "No, mi madre ha muerto"
House: "Ah, pobre gato..."
******************************************************************
House: Desgraciadamente, el problema de usted es muy grave: su mujer le pone los cuernos.
Paciente: ¿Qué?
House: Esta usted naranja, imbécil; y que usted no se de cuenta, pase, pero si su mujer tampoco ve si su marido ha cambiado de color es mala señal. Por cierto, ¿le pega más a las vitaminas que a las zanahorias? Porque las zanahorias ponen amarillo y la niocina rojo, saque usted sus conclusiones. Y búsquese un buen abogado.
******************************************************************
(A una paciente que no sabe que está embarazada)
Dr.House: "Tiene un parásito."
Paciente: "¿Como la solitaria o algo así? ¿Puede quitármelo?"
House: "Hasta dentro de un mes sí. Después es ilegal. Bueno, en algunos estados no."
Paciente: "¿Ilegal?"
House: "Tranquila. Muchas mujeres se encariñan con estos parásitos. Les ponen nombres, les compran ropita y los llevan al parque a jugar con otros parásitos... Mire, tiene sus ojos..."
******************************************************************


¿Vols comentar?

Entrades populars