NOTA DE L" AUTOR:

L’ AUTOR D’ AQUEST BLOG NO ES FA RESPONSABLE DELS DANYS A LES DIFERENTS SENSIBILITATS QUE PUGUI OCASIONAR LA SEVA LECTURA I AL MATEIX TEMPS RECONEIX LA SEVA CONDICIÓ DE MARGINAT SOCIAL I ES DECLARA LLIURE DE L’ OBEDIENCIA ESCLAVA A LES NORMES DE BON GUST. SI, PER EXCES O PER DEFECTE, NO HE ESTAT SUFICIENTMENT SENSIBLE EN QUALSEVOL SENTIT SEXISTA, RACISTA, CULTURALISTA, NACIONALISTA, REGIONALISTA, ETNOCENTRISTA, FAL.LOCENTRISTA, ETC. O AMB PERSONA FEMENINA, POBLE OPRIMIT, MEDI AMBIENT, CULTURES MINORITARIES, QUALSEVOL ALTRA MENA DE PREJUDICI ENCARA PER BATEJAR, DEMANO DISCULPES. A LA RECERCA DEL DESEMVOLUPAMENT D’ UNA SOCIETAT LLIURE DE PREJUDICIS I PURGADA DE LES INFLUÈNCIES DEL SEU DEFECTUÓS PASSAT CULTURAL HE COMES BEN SEGUR MÉS D’ UN ERROR ".

( Texte inspirat en el llibre: “Contes per a nens i nenes politicament correctes”, de James Finn Garner, traducció de Quim Monzó i Maria Roura, Editorial Quaderns Crema )

The Psycho Hamster .


dimarts, 10 d’abril de 2007

FRONT D' ALLIBERAMENT DE NANS DE JARDÍ


Enfront de l’ apatia ideologica i del absurd, de quan en quan hi ha alguna noticia que et fa recobrar l’ esperança de que no tot està perdut ......l’ imaginació es una eina capaç de movilitzar a la gent .......


Ara fa deu anys un grup d’encaptuxats va assaltar un chalet a Lenson, França. Però, tot el que es van endur va ser un ninot hortera amb somriure idiota del jardí: un nan com els que apareixen a la pel•lícula Blancaneus de Walt Disney.
Poc dies després es reivindicava l’atac. L’ antic propietari del nan va rebre una fotografia on s’ hi veia el nan, estirat en una tovallola i prenent el sol en un platja.

Al darrera de la foto s’hi podia llegir una nota, signada pel mateix nan, que deia:

“Jajaja, vostè m’obligava a fer el ridícul en exposició pública però, graciés al Front, ara sóc molt feliç a Cancún”.

El responsable de l’ acció havia estat el Front d’Alliberament de Nans de Jardí FLNJ france. Aquest grup es dedica a alliberar-los, per oferir-los una millor vida.

Els nans de jardí són molt populars entre els posseïdors de casetes al camp o xalets amb petit jardí de gespa on allotgen a aquests singulars éssers entre les plantes passant a formar part del seu petit mausoleu dels horrors estetics. Son figuretes de guix, o de plàstic, pintats de coloraines i amb un somriure idiota als llavis, que incita a apedregar-los, cremar-los o destruir-los. Que els nans de jardí representen la sublimació de la horterada no és una opinió, es una dada científicament ratificada. Segons l’estudi d’una gran immobiliària anglesa, els nans de jardí creen tanta repulsió, en els potencials compradors, que devaluen el valor de una finca entre vuit-centes i mil lliures.

Però des de fa uns anys, concretament des de la decada dels 90 existeix aquesta associació, sorgida a França, el Front d’Alliberament de Nans de Jardí FLNJ france, entitat de llarg recorregut al país veí i que compta amb una pàgina web ben entretinguda, que informa de les darreres novetats i actuacions que porta a diferents indrets del país.

http://www.flnjfrance.com/


Entre les seves accións estan:

L’ alliberament d’ un total de 86 nans de jardí, van apareixer en el pati del col.legi Ventadour, a Limoges (França). Les estàtues de nans en qüestió havien estat segrestades de diferents jardíns de la ciutat per membres del Front que van reivindicar la seva acció a través d’una carta dipositada al costat de les estatuetes de jardí on s’indicava les adreces d’on s’havien pres, per a que els amos les poguessin reclamar en les dependències de la policia.

Després d'aixecar el jou opressor que esclavitzava a més de cent nans, se les va enginyar perquè aquests es decidissin per un suïcidi massiu, restants quiets en un carrer a l'espera de ser atropellats per algú mentre formaven amb els seus diminuts cossets la revolucionària frase “alliberin als gnoms”.

L' ajuntament de París va organitzar una exposició de figures de tota mena en la qual per descomptat s'incloïen nans, en un parc del centre de la capital. Òbviament, semblant provocació no va quedar indemne i el FLEJ va actuar alliberant a vint figuretes, en una operació perfecta. La reivindicació de l'acció es va fer mitjançant una nota de premsa destinada a France Press en la que, a més d'assumir l'acció s'exigia «el tancament immediat d'aquesta odiosa exposició i la posada en llibertat sense condicions dels nans de jardí que segueixen detinguts».

Un comando de quatre homes encaputxats va assaltar la mansió de la ministra de justícia francesa amb el meravellós objectiu d'alliberar a uns quants nans que la citada ministra mantenia en pètria esclavitud a la intempèrie de la nit parisenca. No obstant això no ha de ser igual de fàcil robar, perdó alliberar, un nan del jardí del fruiter de Alençon que del de la ministra de justícia, pel que van ser detinguts després de tot un desplegament policial.

Totes aquestes accions han tingut una repercussió increïble a nivell europeu i comencen a conèixer-se als EUA. Tant és així que a la calor dels aventurers francesos han sorgit una infinitat de grups satèl·lits que completen la lluita contra l'esclavitud nana en altres zones d'Europa. Així existeixen i actuen il Movimiento Armato per la Liberazione delle Anime da Giardino o el “Fronte di Liberazione dei Nani da Giardino en Italia, el Mouvement Terroriste pour la Liberation des Nains de Jardí a França también, la Gnome-Liberation-Army a Anglaterra. Sens dubte, l'episodi més cridaner de l'alliberament de nans de jardí (i recentment retratat per Jean Pierre Jeunet en la pel·lícula “Amelie” ) és el conegut com a “el projecte Oom Roel” (“projecte de l'oncle Roel”).
http://www.geocities.com/oomroel/

Aquesta original proposta s'ha començat a copiar al nord d'Espanya i potser prové d'una antiga llegenda que diu que els gnoms de jardí són en realitat persones de carn i os que per una maledicció van quedar segrestades per sempre transformades en aquests nans i que vaguen per a l'eternitat a la gespa de les nostres cases.
http://www.geocities.com/enanojardin/sh-flnj.html

+ info sobre el Front:
La revolución estética de la liberación de enanos de jardín
Gnomos del mundo, ¡uníos!
http://chacho44.tripod.com/id37.html

Una causa necesita una firma: Albert Sanchez Piñol
http://takolandia.blogspot.com/2006/11/ante-todo.html

galeria fotografica de un nan alliberat, i que ara esta viatjant per la resta del mon .......
http://www.geocities.com/oomroel/roelusaeng.html

article noticies:
http://www.portelefono.4t.com/FLEJ.HTM

Salvem als nans de jardí¡¡¡¡ .........
Salut,

2 Comentaris:

Home de les Neus ha dit...

Salvem-los!

The Psycho-Hamster ha dit...

Perquè no ?
Segur que la Serdanya n' es plena de nans de jardí. Ara que s' acaba la neu i arriba l' estiu comencen a proliferar els jardins ben arreglats i ben ornamentats. Prou de repressió visual i acció directa ja !!!! No t' agradaria passar per sobre d' un nan amb els esquis i "cwercenar-li" el cap .....Podriem fer una sortida, imprescindible frontal, i fer una batuda i anar-los plantant a Bali, Mali, kathmandu, Bailen 22, Riviera, etc...i enviar la corresponent fotografia ....Ja veus..., el tema dona molt de si .....
Salut,

Entrades populars