NOTA DE L" AUTOR:

L’ AUTOR D’ AQUEST BLOG NO ES FA RESPONSABLE DELS DANYS A LES DIFERENTS SENSIBILITATS QUE PUGUI OCASIONAR LA SEVA LECTURA I AL MATEIX TEMPS RECONEIX LA SEVA CONDICIÓ DE MARGINAT SOCIAL I ES DECLARA LLIURE DE L’ OBEDIENCIA ESCLAVA A LES NORMES DE BON GUST. SI, PER EXCES O PER DEFECTE, NO HE ESTAT SUFICIENTMENT SENSIBLE EN QUALSEVOL SENTIT SEXISTA, RACISTA, CULTURALISTA, NACIONALISTA, REGIONALISTA, ETNOCENTRISTA, FAL.LOCENTRISTA, ETC. O AMB PERSONA FEMENINA, POBLE OPRIMIT, MEDI AMBIENT, CULTURES MINORITARIES, QUALSEVOL ALTRA MENA DE PREJUDICI ENCARA PER BATEJAR, DEMANO DISCULPES. A LA RECERCA DEL DESEMVOLUPAMENT D’ UNA SOCIETAT LLIURE DE PREJUDICIS I PURGADA DE LES INFLUÈNCIES DEL SEU DEFECTUÓS PASSAT CULTURAL HE COMES BEN SEGUR MÉS D’ UN ERROR ".

( Texte inspirat en el llibre: “Contes per a nens i nenes politicament correctes”, de James Finn Garner, traducció de Quim Monzó i Maria Roura, Editorial Quaderns Crema )

The Psycho Hamster .


dimecres, 17 de gener de 2007

GHOST DOG: THE WAY OF THE SAMURAI

Com estem en època d' estrenes cinematogràfiques importants, els oscars, globus d' or - Quins globus !!!! i quin cul el de "Volver"!!! ....deixem-ho córrer .....-, etc......m' he decidit a recomanar-vos una peli del Jim Jarmusch, precursor del cine independent als Estats Units, i de pas, apostar per l' oscar com a actor per a Forest Whitaker.

A "Ghost Dog: el camí del Samurai"(1999), Forest Whitaker interpreta a un eficient, implacable, tendre i solitari assassí professional afeccionat al hip hop que viu en un terrat cuidant dels seus coloms missatgers, les escenes son d' un misticisme poètic increïble.

Ghost Dog te un deute de vassallatge amb un gàngster que un dia li va salvar la vida, i esta disposat a complir totes les seves ordres igual que els antics samurais ho feien amb els seus senyors al Japó.

La pel·lícula esta inspirada en "El silencio de un hombre" ( Le Samurai), obra mestra del cine negre francès, de Jean Pierre Melvin, i en "Branded to Kill" ( Koroshi no rakuin ) de Seijun Suzuki.

He trobat aquestes sinopsis:

"EL SILENCIO DE UN HOMBRE"
Entre otras cualidades, "El silencio de un hombre" es un poema desgarrador del hombre solo. Es también, y ante todo, una película policiaca. Este "samurai", Jeff Costello, no es sino un asesino a sueldo del hampa parisina. Asesina cumpliendo órdenes, por contrato. Engañado por sus socios, tiene que defenderse en dos frentes: contra la policía y contra sus cómplices. Se organiza entonces una implacable caza, todos contra un solo hombre. El héroe irrisorio de este combate nocturno triunfará. En la muerte, claro está. Una muerte deseada, organizada, como una apoteosis.
http://akas.imdb.com/title/tt0062229/

"KOROSHI NO RAKUIN" ( "BRANDED TO KILL”)
The film's story centers on Hanada, a.k.a. "No. 3 Killer," the third-best hit man in Japanese organized crime.
http://akas.imdb.com/title/tt0061882/

The Psycho-Hamster

¿Vols comentar?

Entrades populars